Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Studenter samlar in kläder till hemlösa

Här är studenterna som samlar in kläder så att hemlösa ska slippa frysa i vinter.
– Det är bättre att skänka bort kläderna i stället för att slänga dem, säger Linda Gunnvard, som lämnar in tröjor till insamlingen.

Det är elever på socionomlinjen på Mittuniversitetet som i samarbete med studentkåren och Svenska kyrkan anordnade insamlingen i går.

Bakgrunden var ett grupparbete som sex elever gjorde om hemlösa. Det finns beräkningar som visar att det 2005 fanns 120 personer i Östersund som på ett eller annat sätt är bostadslösa.

bland annat prästen Eva Jemn som arbetar i Gamla kyrkan med att ta hand om hemlösa.

– Hon berättade att om hon fick önska sig något så saknades det jackor, tröjor och byxor, berätta studenten Mikael Rosman.

Då bestämde de sig för att samla in just dessa plagg. Kyrkan ska sedan skänka kläderna de får in till hemlösa som saknar varma plagg.

– Det är inte så att vi löser kyrkans behov med den här insamlingen, men det är bättre än ingenting, säger Mikael Rosman.

som skänkte kläder var Linda Gunnvard som läser ekonomi på universitetet. Även om hon har en stram budget som student valde hon att ge bort kläder, bland annat tröjor.

– Jag har kläder sedan tidigare som jag inte använder. Jag kom på att de var en insamling i morse. Då blev det bråttom. Det händer att jag skänker kläder när insamlingen ligger nära och jag har tid, säger Linda Gunnvard.

I går förmiddag hade studenterna fått in ett 15-tal byxor, sju jackor och några tröjor.

– Vi hade tänkt att den här insamlingen ska ske varje år framöver, säger Mikael Rosman.