Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Studentkrönikan: Tiden bara flyger förbi

Ebba Lundberg levererar veckans studentkrönika i 100 % Östersund.

Jag är 18 år och går sista året på gymnasiet. Med detta i åtanke så slog det mig att jag bara har ett jullov kvar innan jag tar studenten. Även fast jag längtar väldigt mycket så vet jag att när lovet väl är här så kommer tiden flyga förbi och innan jag vet ordet av det så kommer lovet vara över. Jag kommer ha en massa planer med mina vänner och min familj som ska hinnas göra samtidigt som jag vill vara hemma och bara ta det lugnt.

Jag längtar efter att vakna upp och se att marken är alldeles vit av ett tjockt snötäcke. Jag längtar efter att äta gröt och tunnbröd med julskinka till frukost samtidigt som jag ser hur domherrarna bråkar om fågelmaten utanför mitt köksfönster. Jag längtar till och med efter att i sista sekund komma på att jag har glömt att köpa en julklapp till min syster. Allt detta hör till julen och jullovet.

Under de senaste julloven har jag efter den sista dagen innan lovet gått ut och låtit lättnaden av att ha jullov rusa genom mig. Min första tanke har alltid varit:

"Nu har jag ett helt jullov på mig att göra som jag vill".

Efter denna fantastiska tanke så börjar min hjärna automatiskt planera vad jag vill göra under dessa lediga dagar. Jag vill göra allt! Jag vill åka skoter med pappa, kolla på julkalendern med min lillasyster, göra knäck, spendera nyår med mina närmaste vänner och fynda på mellandagsrean. Jag vill även ha en underbar julafton med min familj. Då jag vaknar upp med ett leende på läpparna. Utan att tveka kliver jag upp för att äta frukost med familjen. Dagen rullar på och klockan 14.00 samlas vi i soffan för att se Kalle Anka och alla hans vänner. Vi dukar upp med lite julfika; lussekatter, pepparkakor, knäck och den heliga glöggen.

Julbordet består bland annat av julskinka, olika sorters ost och sill, revbensspjäll och självklart prinskorvarna. Efter middagen samlas vi i soffan igen och kanske slumrar till en sekund eller två och de serveras kaffe för dem som vill, kanske lite mer julfika också. Innan klockan ha slagit 19.00 ska alla julklappar delas ut och öppnas för man kan ju inte missa Karl Bertil Johnsson på Svt1.

Dagarna kommer och går i väldans fart och jag njuter av livet fullt ut. Jag åker skoter med pappa, kollar på julkalendern med min syster och jag hittar massa fynd på mellandagsrean. Jag väljer till och med att frivilligt gå på en promenad med mina två hundar när det är -30 grader ute trots att jag hatar kylan.

Man får räkna med att vissa dagar är sämre än andra och att vädret inte alltid är på topp, men när jullovet lider mot sitt slut så är jag fylld med nya minnen. Minnen av ännu en lyckad jul, ett trevligt nyår och massa andra mysiga stunder. Dock så kommer jag att tänka på massa saker som jag ville göra men aldrig hann. När detta händer dyker alltid denna tanke upp innanför mitt skallben:

"Varför går tiden för fort när man har roligt? Varför hann jag inte med allt jag ville göra? Var jag för lat eller hade jag helt enkelt inte tid? Tiden bara flyger förbi!"