Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Studiebidraget borde höjas

Att man ska klara sig på 1 050 kronor i studiebidrag på en månad är orimligt enligt mig. Man ska köpa mat, kläder, hygienartiklar och bussresor för dem som inte har tillgång till busskort,

Det är också väldigt viktigt att man hittar på saker med andra kompisar också, som till exempel bowla och fika. Nöjen är viktigt för att man ska känna sig accepterad, det är bra för både kropp och särskilt för själen. Högre studiebidrag skulle leda till att studenterna skulle kunna hitta på mer saker tillsammans.

Det är också viktigt att man äter rätt, så man inte äter skräpmat hela tiden bara för att man inte har råd med sund mat. Många studenter lever ett ganska "sunkigt" liv.

Studenters föräldrar kanske inte har råd att hjälpa till med så mycket pengar, eftersom de också måste leva och klara sig själva, för det finns faktiskt familjer i dag som är fattiga, sorgligt nog.

Det får inte gå över gränsen, så att vi studenter köper en massa onödiga saker hela tiden, bara för att vi har råd. Men det skulle verkligen inte skada om studiebidraget höjdes lite. Det är inte bara jag som tycker det, jag har hört många som klagat över just detta!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel