Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stulna dassets sista resa

Historien om det stulna dasset tog en sista underlig vändning på sin väg mot tippen.
– Den här gången är det bara trasigt skräp kvar, säger dassägaren Björn Boström.

Dasset, eller det som en gång var ett dass, har på outgrundliga vägar tagit sig från ett torp i Kungsgården, hittats Österböle i Rengsjö och sedan plötsligt dykt upp på en skogsväg vid Glössbo.

Men sedan måndag eftermiddag har dassets ägare koll på sitt bygge. Eller det som återstår.

– Inte var det så här jag hade tänkt att sitta på det, säger Björn Boström med ett skratt och hoppar upp på släpvagnen där en hög med mörkgröna brädor ligger på väg mot sista vilan och möjligen de sista raderna i spalterna.

Dassägaren sätter sig tillrätta och bjuder på en bild.

– En bisarr och surrealistisk historia. Jag kan i och för sig tilltalas av mystiska grejer, säger Björn Boström, som ändå ser den sista tvisten i dasshistorien som ovanligt underlig.

När han väl skulle hämta sitt dass i Österböle var där tomt. När han meddelade tidningen om detta så kunde vi dock, efter tips, berätta att hans dass låg i bitar på en liten väg i Glössbo.

– Vem har kommit på att flytta det igen åt helt andra hållet? Jag ser inget rationellt i det. Nu ligger det i alla fall på Långtå om en halvtimme, det är bara trasigt skräp nu, säger Björn Boström.

Vågar du bygga ett nytt dass nu?

– Ett som sitter fast. Jag har inte gett upp tron på människan, det är det sista som får vackla.

Artikeln kommer från helahalsingland.se.

Läs tidigare artiklar om det stulna dasset:

Någon har stulit dasset

Björns dass återfanns i skogen en mil bort