Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sture Bergwall vill bo i Jämtland

Sture Bergwall är sedan strax före jul folkbokförd hos sin bror i en jämtländsk kommun. Nu framgår också utifrån valet av ansvarig läkare att Bergwall hamna i Jämtland.

Chefsöverläkare Valdislav Ruchkin skriver i vårdplanen att alla friförmåner har fungerat bra. Bergwall har från och med slutet av januari börjat få permissioner och varit i Falun flera gånger.

Just nu är han beviljad permission i över tio dagar i sträck.
Säters sjukhus har tagit kontakt med en kommun där Bergwall ska bo.

Det framgår att han ska bo i Jämtland, då den ansvarige läkaren är länets chefsöverläkare.

Bergwalls grundstörning kvarstår, enligt vårdplanen. Däremot har han under lång tid visat att han kan fungera "utan att återfalla i brott" och att hans "mående har varit stabilt", framgår av vårdplanen.

I slutet av januari lämnade chefsöverläkaren för psykiatrin i Jämtland, som föreslås vara den som ansvarar för Bergwalls öppenvård, ett yttrande till domstolen.

Där skrev han att vände sig emot att Bergwall skulle flytta så långt från Säters sjukhus. Han ansåg att det var "något märkligt att gå från slutenvård till öppenvård och att förlägga denna uppåt 40 mil från hemkliniken".

När den skrivelsen lämnades in hade dock Bergwall inte haft permission på över 20 år, vilket han har haft nu.

TT har sökt läkaren, utan resultat.

Sture Bergwall är sedan strax före jul folkbokförd hos sin bror i en jämtländsk kommun.