Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sture blev kändis på nätet

När Sture Hallstensson i Sveg hörde nyheterna berätta om en ny dödsdrog på torsdagskvällen reagerade han direkt och skickade en varning till sin 21-åriga dotter i Malin. Nu har han blivit kändis på internet.

Annons

– Jag har följt debatten om nätdrogen Spice, men det här var något helt nytt, nått som liknade amfetamin. Så jag skrev ett sms och skickade en varning till min dotter, säger han.

Sture avslutade sms:t med: "Varna all du känner för riskerna. Kram Pappa".

Dottern Malin Hallstensson, som bor i London, publicerade sms:et på det sociala mediet Twitter och där har det nu spridit sig som en löpeld. I skrivande stund har drygt 900 personer delat uppmaningen och närmare 3000 gillat den.

Flera medier har också plockat upp den omtänksamma knarkvarningen.

– Jag känner mig trygg med min dotter, att hon inte håller på med knark och sådant. Men när man inte har den här dagliga kontakten så kan man ju inte veta. Jag har ju egentligen inte en aning om vad hon gör på fritiden.

Vad tycker du om att ditt budskap fått sådan spridning?

– Det är bra. Jag tror att det är föräldrar som inte bryr sig som upptäcker sådant här för sent, säger Sture Hallstensson.

Malin Hallstensson berättar att hon la upp meddelandet från pappa Sture för att hon tänkte att hennes vänner som känner Sture skulle tycka det var roligt eller gulligt.

"Jag tycker det är jätteroligt att bilden har blivit så populär, jag trodde inte alls att jag skulle få de reaktioner som jag har fått eller att den skulle sprida sig så fort", skriver hon i ett mejl till TH.

Brukar Sture ofta skicka varningar för olika saker?

"Eftersom vi inte bor i samma land så oroar han sig mer över mig än vad han kanske brukade göra när jag bodde i Sverige, så det kommer ibland några liknande sms då och då. Det är skönt att veta att han bryr sig om mig och mina vänner!", skriver Malin Hallstensson.