Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styrelsekuppen avvärjd – Ögren föreslås bli kvar

Lennart Ögren ska fortsätta som ordförande för Jämtlands Travsällskap. Den uppfattningen står nu även valberedningen för som i ett nytt utskick till medlemmarna förordar omval inför årsstämman.

Det är en total kappvändning mot för en vecka sedan. Då var budet att Ögren skulle ersättas av Rolf Lohse, som skulle kliva rakt in i styrelsen från gatan och även ta på sig ordförandeskapet direkt.

Förslaget var att betrakta som ett kuppförsök.

"Ett missförstånd", var valberedningens förklaring till den palaver som utbröt i samband med att styrelsevalen vid stämman skulle rivas upp, fastän samtliga ledamöter redan ifjol fick mandat att sitta till 2015.

Nu har alltså valberedningen rättat in sig i ledet igen. För i det nya stämmoutskicket finns inga förslag till nya styrelseledamöter och valberedningen föreslår stämman att omvälja Lennart Ögren som ordförande för ytterligare ett år.

Sen går det förstås fundera över om alla verkligen vill ha status quo? Vissa krafter i eller utanför travsällskapet har bevisligen försökt få till stånd en maktförskjutning i styrelsen. Men tills vidare lär inte den här fraktionen kunna nå framgång, verkar det som.

Hur uppfattar då sittande ordförande Lennart Ögren att valberedningen tänkt om?

– Det är naturligt. Alla ledamöter i styrelsen har mandat till 2015 och det är väl bara att fullfölja det, säger han.

Hur ser du på valberedningens agerande med det första utskicket till stämman?

– Jag tyckte det var underligt. Och med utgångspunkt för det som hänt måste vi sätta oss ner och samtala, vi i styrelsen och valbredningen. Vi måste i vart fall kunna kommunicera med varandra, menar Ögren.

Årsstämman hålls på Östersundstravet 22 april och det är ett 100-tal sällskapsmedlemmar som då har makten i sin hand i fråga om de valprocedurer som står på agendan.