Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrke har blivit mörkare

Annons

• Tove Styrke

• Bygget, Åre

Det här hade kunnat bli en recension med full fokus på kvällens publik. På en publik som hockeybrölar någon slags allsång, som riktar sin uppmärksamhet mot allt annat än scenen, som istället för att dansa väljer att filma spelningen med sin mobil och som får singeln White Light Moment att snarare uppfattas som ett iPhone Moment.

Men det här är ju inte Tove Styrkes fel. Så tar vi fokus på henne istället.

Tjejen är ju född till att stå på en scen! Att hon trivs att stå framför en publik går inte att missta sig på och alla hennes egenheter och uttryck som vi känner igen från hennes medverkan i Idol 2009 finns där, fingrar som spretar och ben och armar som sprätter.

Men den söta och charmiga tjej som gjorde succé i tv-rutan är borta vid det här laget, kvar är en betydligt mörkare, coolare och mer utmanande Tove Styrke. And i like it!

Den självbetitlade debutskivan Tove Styrke (2010) är en 11 spår lång dansfest med uppenbara likheter till både Robyn och Kylie Minogue. Jag vill dansa, och jag vill göra det till vartenda spår på skivan. Men att överföra dansmusik till en publik på bygget ikväll verkar inte vare det allra lättaste, och ett ständigt sorl av röster gör det svårt att känna att jag är på en konsert snarare än en klubb där det spelas musik i bakgrunden.

Första singeln Million Pieces får dock folkhavet att uppmärksamma Tove, och det är radiohitarna som fångar publiken under kvällen.

White Light Moment blir spelningens sista låt, och till publikens jubel ligger den kvar i bakgrunden och drar igång igen när Tove kommer in för sina extranummer.

Som avslutning blir Queens Radio Gaga den låt som drar kvällens största allsång. Och kanske är det inte så konstigt? Medelåldern på bygget ikväll är någonstans 10-15 år över vad man normalt ser, och kanske var det mer igenkänningsfaktor i Queen än i Tove Styrke?

Men som sagt, det är ju inte Tove Styrkes fel.

Anna Karlström

Annons