Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styrkebesked från OS-hoppet Sandra Näslund – vann skicross-premiären: "Levererade från start"

Sandra Näslund vann i skicross-premiären i Val Thorens.
Ett styrkebesked från OS-hoppet.
– Det var bara att ge full gas hela tiden, säger hon till SVT.

Premiären av världscupen i skicross startade som väntat för Sandra Näslund.

Vårt stora svenska medaljhopp i OS höll för trycket och tog sig vidare till semifinal. Där ställdes hon mot Gävleåkaren Lisa Andersson, precis som Kelsey Serwa från Kanada och Georgia Simmerling från Österrike.

Där var Lisa Andersson uppe i ledning efter bra åkning men tappade efter en plötslig bromsning. Näslund vann efter stor dramatik i sista kurvorna, bara någon hundradel före Serwa.

– Det var väldigt onödigt av Lisa som åkte så bra där uppe. Men varför bromsade hon?, frågade sig SVT-experten Lars Lewén.

Lisa Andersson levererade sedan i lilla finalen, bortsett från en miss som kostade henne förstaplatsen – och blev totalsexa – karriärens bästa resultat så långt.

– Jättekul, jag är nöjd. Jag hade inte så mycket förväntningar i dag alls, men jag gjorde det ganska bra ändå. Jag var nervös innan kvalet. Det känns bra för självförtroendet, nu har man inte lika mycket respekt för de andra längre, säger Andersson till SVT.

I finalen startade Sandra Näslund bäst och lyckades hålla undan främst tyskan Heidi Zacher och nämnda Serwa. Näslund ledde från start till mål.

– Det var tajta heat och man kände sig aldrig säker. Det var bara att ge full gas hela tiden och försöka att inte göra några misstag. Jag var snabb i alla starter och jag gjorde allting ganska bra samt att jag höll farten uppe hela tiden, säger Näslund.

– Vilken fantastisk start. Hon levererar direkt från start, sa SVT:s expert Lars Lewén.

Läs också: VÖN utslagen i åttondelen – doldisen bästa svensk i skicross-premiären