Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé av Sjöstedt i Hogdal-debut

Domarcup­en i Östersund började med en succéstart av nye Hogdalsforwaden Christoffer Sjöstedt. Tre mål när Ytterhogdal spelade 3–3 mot Alsen.
– Tre chanser och tre mål. Som det ska vara, menade Sjöstedt.

Domarcupens andra upplaga på Jämtkraft Arena har två stora förändringar jämfört med i fjol.

1. Cupen är senarelagd. April i stället för mars, vilket är helt rätt. Väderbetingelserna är klart mer gynnsamma, både för spelare och för publik.

2. Cupen genomförs på avsevärt bättre tider. Sista matcherna i går var slut vid 23.00. I dag börjar man inte förrän vid 9-tiden.

I fjol, däremot, spelade man långt in på natten och började nästa dag tidigt i ottan. Ambitiöst upplagt, men helt fel. Varken spelare, domare eller publik tjänar på ett så tufft matchande.

Tio matcher stod på schemat i går. Den roligaste spelades mellan division 3-lagen Ytterhogdal och Alsen. Att den blott 2x25 minuter långa matchen ändå bjöd på sex mål (3–3) berodde på två pigga nyförvärv.

har precis anlänt till Hogdal från Frösön och hans debutmatch var lysande. Tre mål på tre chanser.

Trots det blev det ingen riktig segerglädje. Orsaken var Alsens nytillskott från Tandsbyn/ÖFK, Markus Hellby. Den snabbe 21-åringen gjorde två mål, varav det sista kom på ett snyggt långskott i sista minuten.

Ytterhogdals tränare hade tre nyförvärv i spel: Sjöstedt, Per-Mårten Jonsson och Sven Bromée. Dessutom en riktig joker; 44-årige målvakten Patrik Ström, som gjorde överraskande comeback eftersom Magnus Johansson inte var tillgänglig.

– Jätteroligt att spela. Men det kändes i baklåren mot slutet, sa Patrik, som numera bor och jobbar i Åre.

Övrigt att notera från Domarcupen, dag 1:

Ope gav ÖDFF skrämselhicka i grupp 1. Robert Wassdahls lag stretade emot riktigt bra och föll bara med 0–1. Martina Sandström avgjorde efter snyggt pass från Kina Sundelin.

Hela 60 domare ska se till att Domarcupen genomförs på bästa sätt.

– Det ser bra ut just nu. Vi har totalt 82 domare på papperet, men vi kommer också att få problem här framöver, precis som våra granndistrikt. En lösning kan vara att lägga över mer ansvar på klubbarna, funderar domarbasen Staffan Larsson.

Spelarna är förstås extra övervakade i Domarcupen. Det ”drabbade” Brunflos Emil Jönsson, som blev utvisad i 1–1-mötet med Alsen. ”Han får två matchers avstängning eftersom han kom in i närkampen med sträckt ben” sa Staffan Larsson när Brunflos ledare ”Bebben” Bengtsson förhörde sig om utfallet.