Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för Barrow mot Arsenal

Vilken dundersuccé det blev för Modou Barrow. I sin första match i Premier League låg han bakom vändningen och 2–1-segern mot Arsenal.

I underläge 0–1 satsade Swanseas manager Garry Monk på nyförvärvet från Östersund. Modou Barrow fick hoppa inoch spela på samma plats som i Östersund; offensiv forward på högerkanten.

Succén lät inte vänta på sig. En dryg kvart från slutet sprintade han ifrån tre Arsenal-spelare i en patenterad långrusch. Arsenals vänsterback Gibbs var tvungen fälla Barrow med varning och frispark som följd.

Isländske landslagsmannen Sigurdsson tog hand om frisparken. Skruvade in den i ena krysset och kvitteringen var ett faktum.

En minut senare byttes Swansea in franske Gomis, som knappt hann röra bollen förrän han nickade in 2–1 i hällregnet. Swansea hade vänt och vann mot ett av Europas bästa lag Arsenal.

I Viasat–studion efteråt öste expertkommentatorerna Bosse Pettersson och Pontus Kåmark beröm över debutanten från Östersund.

– Han kommer in, är snabb, helt orädd och tar för sig på ett sätt som man knappt tror det är sant, sa Bosse Pettersson.

Han kan välja Gambia eller Sverige som framtida landslagsspelare, poängterade programledare Ola Wennström.

– Hoppas han väljer Sverige, kontrade Bosse Pettersson.

Pontus Kåmark berömde Swanseas manager Gary Monk:

– Han vågar göra det oväntade. Byter in både Barrow och Gomis, och de avgör matchen tillsammans med isländske Sigurdsson. Det är både smart och modigt.

Nu ligger Swansea på femte plats, efter att ha gått förbi både Newcastle, Manchester United och Arsenal.

Räkna med att den förre ÖFK–spelaren nu får spela mer och att tuppkammen växer på honom efter det här.

Inte ens Arsenals försvar hade något att sätta emot när Barrow spelade ut sin snabbhet. Han lär vara given i truppen efter det här och vi får höra talas om honom mycket framöver.

Lite är det som en sannsaga á la Åshöjdens BK, där en talang från en liten klubb plötsligt kliver fram och slår igenom i de största sammanhangen.

För Östersunds FK lär det dessutom betyda ytterligare klirr i klubbkassan. Enligt det avtal som ordföranden Daniel Kindberg har signerat med Swansea finns det en hel radda klausuler. En lär vara att det faller ut ytterligare pengar till ÖFK den dag Barrow debuterar i Premier League.

Nu har det skett och ÖFK har dessutom fått kvitto på att det går att vaska fram stora spelare även i lilla, kylslagna Östersund. Det är en fjäder i hatten och ett extra plus för varumärket Östersunds FK.