Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för cancerinsamling

Frostvikenborna har gjort det igen. Höstens Rosa Bandet-succé följdes upp i helgen då drygt 25 000 kronor samlades in till Blå Bandet och kampen mot prostatacancern.

– Jag och Micke Persson lovade vid Rosa Bandet-festen att vi skulle följa upp med en insamling till Blå Bandet och nu blev det av i samband med alla hjärtans dag, säger Peo Fredriksson.

Rosa Bandet-insamlingen, som Ulla Jonsson var drivande kraft bakom, gav nära 55 000 kronor till Cancerfondens arbete mot bröstcancer.

– Vi väntar på exakta siffror. Men det lutar åt ett netto, efter att alla kostnader är bortdragna, på 25 000– 26 000 kronor. Det gick riktigt bra, säger Peo Fredriksson.

Ännu en imponerande siffra alltså eftersom allt hämtas ifrån Frostvikenbygdens drygt 40 företag och 1 100 invånare.

– Det är ett givmilt folk här uppe, säger Peo Fredriksson och lyfter fram ett par exempel:

– Och den lokala orkestern Barbeque ställde upp och spelade gratis på festen.

Förutom rena gåvor samlades pengar in via inträde, lotterier och auktioner under festkvällen i Gäddede i lördags. Succén får troligen en fortsättning.

– Jag hoppas vi kan göra det till en årlig tradition. Skulle kanske passa på att ha den under påsken när alla hemvändare är hemma också, säger Peo Fredriksson.