Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för J/H i Ulricehamn

Länets längdungdomar gjorde succé första dagen av distriktstävlingen ICA-cup i Ulricehamn. Jämtland/Härjedalen leder klart före Dalarna och kanske kan det bli en första seger någonsin i den prestigefyllda tävlingen för 13-14 åringar.

Annons

Dagen började fantastiskt med en mycket stark laginsats i H14-klassen. Erik Englin, Jesper Persson, Sven Leander och Simon Eriksson åkte alla in på topp åttalistan med Englin och Persson på pallen som tvåa och trea bakom Medelpads William Poromaa.

– Vi ska ta förstaplatsen också i morgon, lovade Erik Englin som var nöjd med sitt lopp men ville ändå ha revansch.

Fortsättningen gick heller inte av för hackor, i D14 tog Gabriella Pålsson och Hanna Näslund en dubbelseger.

– Det var rätt lösa spår och man fick jobba hårt hela vägen trots att det inte var så tuffa backar, summerade Gabriella Pålsson.

Pallplatser blev det även i H13 och D13. Erik Hennings tog bronspengen och Tilde Bångman silvret.

Noterbart är att J/H toppar distriktskampen klart och toppar såväl H14, D14 och D13. I klassen H13 ligger J/H delad tvåa.

– Jag är riktigt imponerad över vad ungdomarna presterat så här långt. Sedan måste vi ge en eloge till våra vallare, skidorna har gått riktigt fint för våra åkare, berömmer Patrik Albertsson som leder truppen tillsammans med Therese Andersson.

– Nu har vi inte vunnit någonting än eftersom det är såväl sprint, skicross och stafetter kvar. Men jag hoppas att våra åkare kan ladda om och göra nya topprestationer, säger Albertsson.