Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för Västgård Game Fair – arrangören lovar mässa även nästa år

Med strax över 10 000 besökare på fyra dagar kan Game Fair-mässan i Kall inte sammanfattas på något annat sätt än som en jättesuccé. Arrangörerna hade knappast vågat drömma om det.

– Det känns overkligt. Magiskt. Hela byn har varit med och alla inblandade har gjort ett fantastiskt jobb. Utan dem hade det aldrig gått, säger Egon Wikström som är vd för Västgård Game Fair.

LÄS MER: Två Game Fair på en och samma helg – bara positivt enligt arrangörerna

Tanken var egentligen aldrig att bli en stor mässa. I stället låg fokus på att föra vidare traditionen från Fäviken Game Fair och bevara den lokala känslan. Nu verkar det som man lyckats med både och.

– Ja, det har verkligen gått över förväntan. Många säger att de är nöjda med bemötandet. Att det känns familjärt. Och det var ju det vi ville åstadkomma. Så det känns verkligen som vi har lyckats, säger en rörd Anne Wikström som är en av de informationsansvariga för Västgård Game Fair.

Omkring 100 utställare har funnits på området. Och det har bjudits på allt från tornerspel till agility, trickskytteuppvisning och hästdressyr. Under prova-på fisket drogs det upp 5-kilos öring ur Kallsjön.

– Ja, nu har vi fått bevisat att det faktiskt går att få fisk i sjön, säger Egon.

Att mässan fortsätter även nästa år är redan bestämt. Men innan planeringen inför 2017 börjar ska arrangörerna sova ut.

– Jag har i genomsnitt sovit 2 timmar per dygn så nu ska jag ta igen mig lite, säger Egon Wikström och ler.

LÄS MER:

Ordningsvakt påkörd av bil på Västgård Game Fair – "Hon upplever att det var med flit"

Nöjd mässgeneral för Jämtland Game Fair på Frösön