Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för Vattudals- loppet

Årets upplaga av Vattudalsloppet blev en succé då 125 löpare stod på startlinjen.
– Helt fantastiskt. Jätteroligt, säger Mats Zetterlund.

Vattudalsloppet i Strömsund inledde i söndags traditionsenligt årets friidrottssäsong i länet. De senaste åren har ungefär 40–50 löpare stått på startlinjen. I år blev det mer än en fördubbling. Totalt var det 125 deltagare.

– Kanon, nästan en tredubbling. Sedan hoppas vi att många kommer tillbaka 29 augusti på Vattudalsmaran, säger Mats Zetterslund, i Vattu- dalens LDK.

årets ökning står eleverna på Vattudalsskolan för. Att samarbeta med skolan är en del i klubbens medvetna ungdomssatsning.

– Vi hoppas kunna få fler ungdomar på det här sättet. Där har vi en potential för framtiden.

Vattudalsloppet fick flera vinnare. En av dem var Hans Turtola, Trångsviken, som hade en tuff kamp med klubbkompisen Ola Lidmark Eriksson på 10 km. Turtola noterade 34,02 och vann med två sekunder. Bland de sju främsta löparna var sex från Trångsviken. På damsidan vann Malin Renfeldt, Trångsviken, på 42,29. Tvåa var Lina Gahlin, Strömsund.

Snabbast på 5 km var Olle Olsson, Hallen, och Erika Oskarsson, Östersunds SK. Sex löpare sprang maran och där var vann Patrik Norberg, Vattudalen, på 3,26,20. Enda ”damen” Gunilla Manbré, Jokkmokk, noterade fina 3,58,39.