Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé i Curling - EM

Curlingherrarna fortsätter att storma fram i Schweiz. I torsdagens semifinal tog lag Edin hem segern med 6-2 och är därmed klara för final.

Annons

Med vinst i tre mot två omgångar slog det svenska herrlaget Italien och kommer därmed troligen att spela final på lördag. De har vunnit tio matcher av tio möjliga varav flera med stora poängskillnader. Förlorarna i semifinalen kommer att få en ny chans på fredagen i semifinal 2. Lag Edin har en imponerande meritlista men förlorade två av sina ursprungsmedlemmar tidigare i år, när Fredrik Lindberg och Sebastian Kraupp lämnade laget. Idag består laget av Niklas Edin, Christoffer Sundgren, Kristian Lindström och Oskar Eriksson, varav Sundgren, Lindström och Eriksson har spelat för Lits CK. Reserv är Henrik Leek, Härnösand.

De svenska damerna slogs dessvärre ur grundserien efter förlust mot Danmark med 6-9 i slutpoäng och avslutar EM på en femte plats, med fem vunna matcher mot fyra förluster.