Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé i världscupen ger Kalla klirr i kassan – dragit in över en halv miljon på en månad

Charlotte Kalla tog under lördagen sin tredje världscupseger på en månad.
Något hon tjänat 581 000 kronor på – men hon vill inte fokusera på pengarna hon dragit in.
– Inget som jag lägger någon vikt vid så, jag vill ha en god känsla in mot OS, säger hon till SportExpressen.

Inför säsongen och i början av säsongen var Charlotte Kallas sida och landslagets sida oeniga när det kom till huruvida hon hade rätt till segerbonusen som förbundet delar ut till landslagsåkarna, då hon valt att stå utanför landslaget under försäsongen för att träna på egen hand.

En tvist som löstes i början av månaden och Kalla har nu fått bonus för sina insatser före och efter att parterna kom överens.

Och när hon under lördagen tog sin tredje seger i Världscupen för den här säsongen stod det klart att Kalla tjänat ihop en fin månadslön.

Från 17 november fram till lördagens datum, 16 december, har Kalla kört in 431 000 kronor i prispengar från det internationella skidförbundet. Lägg därtill 150 000 i segerbonus från det svenska förbundet och Kallas månadslön landar på 581 000 kronor.

Men den ekonomiska boosten är inget hon tänker på.

– Inget som jag lägger någon vikt vid så, jag vill ha en god känsla in mot OS. Det har jag fått fler helger än vad jag vågat hoppats på när säsongen drog i gång, säger Charlotte Kalla till SportExpressen.

Pengarna är däremot ett välkommet tillskott för att kunna satsa vidare.

–  Ja verkligen, men det är inte det som motiverar mig. Jag leder väl bara med några poäng, jag håller mig till a-planen och där är OS viktigast, säger Kalla.

Inför jaktstarten – nu varnar norskorna Kalla: "Sov gott i natt"

Charlotte Kalla fortsätter att dominera i världscupen – besegrade norskorna på nytt

Gilla Skidpuls på Facebook