Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succén i Borgvattnet tillbaka – julfirande med 110 holländska gäster

Förra året lanserades Borgvattnet som Tomteland, när byborna Belinda Olofsson och Sandra van Munster bjöd in allmänheten till ett klassiskt julfirande i byn. Det blev succé på en gång – och nu blir det självklart en fortsättning.

Under dagarna 18–20 december kommer det att hända massor i Borgvattnet, och den här gången kommer det att bli en tydlig internationell prägel på evenemanget. Arrangörerna meddelar att det kommer 110 holländare till orten för att fira in julen. De ska delta i den holländska versionen av P3:s "Musikhjälpen", och hela sällskapet kommer att övernatta i byn. Även holländsk radio finns på plats för att rapportera om evenemanget.

– Vi har arbetat ett helt år för att försöka få till detta, och det känns fantastiskt. Hela byn hjälper till med att hyra ut stugor, säger en glad Sandra van Munsters.

Läs också: Mackkalas i Borgvattnet

På fredagen 19 december blir det dessutom konsert i kyrkan, då Borgvattnet/Stuguns kör uppträder. Själva julmarknaden äger rum under söndagen på festplatsen Eriksberg, där det både går att träffa jultomten, åka hundspann, fynda bland hantverk och köpa julgran på rot.

– Det är mycket snö här, och vi hoppas att det kommer lika många besökare som förra året. Det blir extra kul med hundspann, som vi hoppas ska göra det attraktivt för många att komma hit, hälsar Sandra.

Läs mer:

Här sätts nya mobilmaster upp i Jämtlands län - se hela listan

Kändisar till spökhuset i Borgvattnet

Så var kändisarnas skräcknatt i spökhuset