Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succéstart för Magnusson

Målet var topp tio när Fredric Magnusson gjorde debut i racingserien Camaro Cup.
Det blev bättre än så – på alla sätt och vis.

– Femma och trea var långt överförväntan, och uppståndelsen runt tävlingarna var mycket större än jag hade kunnat gissa, säger Litskillen.

Premiären i Camaro Cup avgjordes i samband med STCC-tävlingarna på Mantorp Park. Det innebar förstås storpublik och mycket uppmärksamhet.

visade nykomlingen att han blir att räkna med i då han noterades för den fjärde bästa tiden. I fredagsracet visade han även att han kunde hävda sig ”man mot man” då han körde till sig en femteplats i första finalen.

På lördagen blev det ännu bättre:

– Jag hade startruta fyra och fick en jättebra start, redan i första böjen hade jag avancerat till andraplatsen.

Framför sig hade han Anders Brofalk och bakom sig pressade Magnus Krokström och Ole-Martin Lindum på – alla tre stora tunga namn i Camaro-sammanhang.

Men i stället för att blicka framåt fick Magnusson även släppa förbi sig norrmannen Lindum. Just Lindum äger den bil som Fredric hyr.

– Teamchefen kom med en väldig fart och avancerade upp till andraplatsen, men sen bromsade han sig av banan och då tog både Krokström och jag oss förbi igen.

attackerade igen mot Magnusson men åkte på nytt av efter en lättare kontakt mellan de två.

– Men han sa själv att var hans eget fel, det var skönt att höra, säger Magnusson som sedan höll undan till tredjeplatsen.

Sammanräknat ligger Magnusson på en delad fjärdeplats i tabellen inför nästa tävling i Göteborg där 38 000 åskådare väntas bevittna tävlingarna.