Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succétävlingen Årets Lussekatt är äntligen tillbaka – dags att nominera din katt till den prestigefyllda titeln

Artikel 1 av 4
Lussekatten 2017
Visa alla artiklar

Förra årets upplaga av Årets Lussekatt blev en stor succé med över 500 inskickade bidrag. Det blev tillslut 4,5-åringen Charlie från Frösön som kammade hem titeln Årets Lussekatt 2016. Nu är det dags att skicka in bidrag till årets upplaga av tävlingen.

Det var den sköldpaddsfärgade Charlie, en korsning mellan bondkatt och norsk skogskatt, som blev Årets Lussekatt 2016. Favoriten i den stora vinstlådan blev en pipande leksaksfågel och presentkortet på 1000 kronor skulle användas till att köpa extra god mat till vinnaren, enligt ägaren Katharina Engberg.

Nu är det alltså dags att skicka in bidrag till Årets Lussekatt 2017. Vem som vinner är det läsarna av Östersunds-Posten, Länstidningen och Tidningen Härjedalen som bestämmer.

Här nedan kan du se alla inskickade katter 2017. Vi fyller på med bilder allt eftersom - trycket är ganska omfattande så ha tålamod. Din katt kommer läggas in inom kort.

Skicka in en bild via formuläret här nedan, så kanske det är just din katt som kammar hem titeln Årets Lussekatt 2017.

Så går det till:

► Skicka in en bild på din katt någon gång mellan den 12-29 november (sista inskickningstiden är 17.00 den 29:e, så vi hinner lägga in bilderna i bildspelet). Vi vill ha bilder på nu levande och vuxna tamkatter.

► Därefter ska tio finalkatter utses. Hälften väljs ut av en jury, den andra hälften av er läsare via en omröstning som startar onsdag den 30 november. Då publicerar vi en ny artikel med instruktioner hur du går tillväga för att rösta.

► Finalisterna presenteras den 3 december. Därefter röstar läsarna fram en vinnare via en ny omröstning mellan den 4-11 december.

► Vinnaren presenteras den 13 december.

Mer läsning om katter: [+] Veterinärens tips och råd: Så skyddar du din hund och katt mot fästingsjukdomar

Vem ska bli Årets Lussekatt 2016 – de tio finalisterna på bild

Oskar vann Årets Lussekatt 2015