Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sugarplum Fairy spelar på Bygget i kväll och Yran i sommar

Borlängebandet Sugarplum Fairy slog igenom med dunder och brak när de släppte debutalbumet ”Young and armed” 2004. I fjol kom det trejde albumet, ”The wild one”, med singlar som ”The Escapologist” och ”Never thought I’d say that it’s alright”.

Annons

De säger själva att ”The wild one” är det album som liknar Sugarplum Fairy mest.

– Förut gjorde vi alltid referenser till andra då vi gjorde låtar, som att den här låter som Rolling Stones eller något. Nu är det en uppenbar skillnad, den här skivan kan vi inte säga låter som något annat band än Sugarplum Fairy, säger Victor Norén, basist och gitarrist i bandet.

– På varje skiva vi gör blir låtarna någon slags reflektion av oss. När vi gjorde första skivan var vi väldigt unga, 16-17 år, nu är vi äldre och har lite annan syn på saker. Det är väl därför vi säger att vi har hittat hem.

På hemsidan har de skrivit att ”The wild one” är lite som en Greatest Hits-samling med bandet.

– Det var för att vi tyckte att alla låtar var så jäkla bra när vi spelade in dem. Nä, men när man spelar in en skiva så blir man så inne i det, jag tror att alla band blir det. Nästa skiva kommer vi säkert känna samma sak för, att det är det bästa vi har gjort.

I kväll spelar Sugarplum Fairy på Bygget i Åre. De har spelat i byn flera gånger förut, men den här gången blir lite annorlunda.

– Vi har alltid haft extremt kul när vi spelat i Åre för vi har alltid tagit ett par dagar ledigt för att åka skidor. Nu ska vi bara upp över dagen så vi får se hur det blir.

– Men Åre är lätt Sveriges bästa skidort.

Sugarplum Fairy kommer tillbaka till länet i sommar, då det är dags för spelning på Storsjöyran.

Bygget satsar på flera live akter under vårsäsongen. Nästa torsdag är det dags för Moneybrother att äntra scenen. Moneybrother är inte bara aktuell med nytt album i mitten av april, ha ska också lansera sin egen tomatsoppa.

Den 2 april spelar heavy metal-bandet Bullet och veckan efter det, 9 april, spelar Sahara Hotnights. Sahara Hotnigts är liksom Sugarplum Fairy klara för spelning på Storsjöyran i år. Rockbandet från Robertsfors är i år aktuella med coveralbumet ”Sparks”.

De som inte gillar rock kan välja att besöka Bygget på andra dagar än just torsdagar. Andra klara akter i vår Waterloo – Abba Tribute på fredag och lördag, Linda Bengtzing nästa helg, Petter 3 april och Alcazar 10 – 11 april.