Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundberg och Boije värmer upp inför Nash

Israel Nash är kvällens huvudakt, men innan hans konsert kommer publiken bjudas på lokal support i form av Ellen Sundberg och Peter Boije och Folk.

Det har gått spikrakt uppåt i Ellen Sundbergs karriär. Efter att Björn Pettersson på skivbolaget Rootsy hört av sig och ville ge ut hennes skiva "Black Raven" på nytt har hon spelat både i Sverige och utomlands. Skivan har fått lysande kritik från flera håll och Ellen Sundberg har även hunnit göra tv-debut i Go’ kväll på SVT. I en intervju med ÖP i slutet av oktober var Ellen Sundberg nyss hemkommen från en resa till Nashville där hon bland annat fick spela på en showcase.

– De satte ihop ett kompband med ett gäng toppmusiker. Det var så värt att spela de där 20 minuterna, berättade Ellen Sundberg.

Just nu turnerar Ellen med Israel Nash och har den senaste veckan spelat på flera platser i Norge. I kväll står hon på Marités scen igen.

Peter Boije och Folk spelar rock på svenska och släppte nyligen andra skivan "Dansmus". Sångaren Peter Boije bor sedan några år tillbaka i Östersund, bandet håller till i Göteborg.

– Jag och basisten Peter Johannesson har spelat tillsammans i säkert 13 år. För ungefär sex år sedan blev sättningen den nuvarande, och då började det kännas riktigt bra. Vi funkar bra ihop och vi har olika idéer som ändå fungerar när man sätter ihop det, sa Peter Boije i en intervju med ÖP:s Martin Hanberg i september.