Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall i stället för Umeå för ÖDFF

Alla hopp-ades på Umeå. Det blev i stället Sundsvall i Svenska Cupens tredje omgång.
– Vi får hoppas på seger och match mot Umeå i fjärde omgången, säger ÖDFF-tränaren John- Rune Wikén.

Annons

Fredagens cuplottning i Stockholm gav inga euforiska glädjerop hos Östersunds DFF. Den stora förhoppningen var förstås att bli lottade mot Umeå på Jämtkraft Arena 20 eller 21 maj.

– Vi visste att det var geografisk lottning och att det var 25 procents chans att få Umeå. Nu blev det Remsle som hade turen att få den matchen.

För övrigt andra året på raken som Umeå får åka till Sollefteåklubben för cupmatch.

Norrlandslag fanns kvar av de 32 lag som gått vidare i cupen.

Umeå IK, Sunnanå, Umeå Södra och Sundsvall från allsvenskan eller division 1, samt Piteå, Morön, Remsle och ÖDFF från division 2.

ÖDFF hade därmed fyra matchalternativ: Umeå IK, Sunnanå, Sundsvall eller Umeå Södra.

– Det handlar om att gilla läget. Vinner vi mot Sundsvall är vi bland de 16 bästa i landet. Då får vi hoppas att vi kan få Umeå i nästa omgång istället, menar Wikén.

– Det är säkert bestämt så ur ekonomisk synpunkt. Jag tror det är geografisk lottning även i omgång 4. Och visst, det tar bort lite av det oväntade i lottningen.

Frågan är nu när matchen mot Sundsvall ska spelas. Antingen onsdag 20 eller 21 (Kristi Himmelfärdsdag).

– Vi har seriematchen mot K/D inbokad på Arenan till 20:e maj och den måste flyttas. På torsdag är det flera matcher på Arenan. Då måste vi kanske spela tidigt på dagen, typ 12 eller 13.00. Men vi får se. Det måste bestämmas inom de närmaste dagarna, säger John-Rune Wikén.

Mariestad–KIF Örebro, Sil–Kopparberg/Göteborg, Rödsle–Linköping, Norrstrand–Kvarnsveden, Vittsjö–Ldb FC Malmö, Södra Sandby–Kristianstad, Hovås Billdal–Gauthiod, Värnamo–Dalsjöfors, Remsle–Umeå IK, Östersunds DFF–Sundsvalls DFF, Piteå–Umeå Södra, Morön–Sunnanå, Västerås BK 30–Djurgården, Norr- köping–Rågsved, Vasalund–Hammarby, Gamla Uppsala–AIK.