Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall vill också vara "Vinterstaden"

Det är kärva tider för handeln i Sundsvall. I ett försök att råda bot på det finns nu förslag på att även Sundsvall ska få kalla sig Vinterstaden.

Bara under det senaste året har flera butiker försvunnit från centrala Sundsvall, den så kallade Stenstaden. Många av dem har gått i konkurs.

Något måste göras i ett allt mer kritisk läge. Nu finns planer på att lansera Sundsvall som vinterstaden med ett helhetskoncept.

– Ja, vi jobbar tillsammans med turistföretag och eventbolag för att förlänga säsongen även i Sundsvall. Vi har bra längdspår och bra möjligheter till utförsåkning och det har vi inte jobbat med tillräckligt tidigare, säger Kjell Undén, ordförande för Svensk Handel i Sundsvall.

Han håller med om att Östersund är Vinterstaden med stort V.

– Men vi vill också vara det. Vinterstaden är inget begrepp som någon stad har ensamrätt på, slår han fast.

Kjell Undén säger att arbetet med att göra Sundvall till Vinterstaden i dagsläget är långt ifrån klart.

– Det är enbart ett arbetsnamn än så länge, säger han och erkänner att det bland annat är den ökade konkurrensen från Umeå som gör att handeln i Sundsvall nu måste agera.

– Nästa år vid den här tiden har Umeå dessutom ett eget IKEA vilket kommer innebära en hel del negativa konsekvenser för oss i Sundsvall. Vi vill med det här arbetet "mota Olle i grind", förklarar Undén.

– Vi har ett oslagbart koncept som inte finns i fjällen. Det finns en bra anläggning på Södra för både längd och utförsåkning, sätter man in en buss kan folk bo i Stenstaden och ta del av det utbudet, säger Kjell Undén dessutom i en intervju med Sundsvalls Tidning.