Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvalls nya festival "Vi ska bli störst i Norrland"

Festivalen Sensommar ersätter Gatufesten i Sundsvall. Veronica Maggio, Maskinen och Style of Eye är bokade.

Under måndagen presenterades Sundsvalls nya festival Sensommar. Festivalen kommer att äga rum 31 augusti och bjuder på artister som Veronica Maggio, Maskinen och Style of Eye.

– Vi ska bli Norrlands största festival, säger arrangörerna i bolaget Höga Kusten nöje.

Festivalen kan komma att bli en konkurrent till Storsjöyran i Östersund men Lars Sillrén, vd för Storsjöyran, är inte orolig.

– De kan ju satsa på att störst i Medelpad till att börja med. De har ju Ljungarocken att konkurrera ut först. Det skadar inte att vara lite ödmjuk, säger han.

– Jag tycker inte att man ska se varandra som konkurrenter utan som kollegor i stället. Det är kul om vi tillsammans kan få fler att bli intresserade av att se artister live.

Bolaget som arrangerar Sensommar har sin bas i Härnösand har bland annat arrangerat Härnösands stadsfest tidigare. Målet är att den nya festivalen ska utökas till två dagar nästa år och konceptet att hålla festivalen under just sensommaren står fast.

– Vi vill inte konkurrera ut andra arrangörer. Vi låter dem köra sitt race på sommaren och vi vill behålla vårt koncept på sensommaren, säger Tobias Wikström på Höga kusten nöje.

Festivalen kommer att hålla till på ungdomsfältet i Sundsvall.