Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallsföretag delar ut världens första Pokémon Go-stipendium på 30 000 kronor

Under sommaren har mobilspelet Pokémon Go exploderat i popularitet. IT-företaget Consid som har ett kontor i Sundsvall blir nu världens första företag som instiftar ett stipendium för att premiera spelandet.

– Spelet har skapat ett internationellt community likt inget annat, vi ser ingen anledning till att inte stötta detta, säger Beatrice Carpvik, Brand Manager på Consid.

– Vi har ju märkt nu under sommaren vilken stor succé spelet är och vi arbetar med programmering och många av våra anställda är intresserade av spel, då kände vi att det vore kul att premiera den folkrörelse som nu håller på att växa fram, säger Beatrice Carpvik.

För att nomineras till stipendiet måste man via företagets hemsida skicka in en ansökan där man fyller i sitt så kallade "Pokémon CV" och skriva en motivering varför man vill få stipendiet på 30 000 kronor.

Läs även: Efter Pokémon Go-febern: Försäljningen av bärbara mobilladdare ökar kraftigt

– Tanken med stipendiet är att man ska kunna resa till en valfri plats i världen och spela Pokémon och på så sätt utveckla sitt spelande och kanske även möta andra spelare.

Läs även: Monster i fickformat kryllar på våra gator och torg – Evelina vet var Pikachu gömmer sig

Hittills har man fått in över 50 stycken ansökningar och ansökningstiden löper ut den 30 september, tills dess tror Beatrice Carpvik att ansökningarna kommer att bli betydligt fler.

– Det här är en så stor internationell succé och spelet rimmar väldigt väl med vår verksamhet och vi vill att människor ska kunna mötas på det här sättet. Det här är betydligt bättre än att sitta hemma vid en dator och spela, säger Beatrice Carpvik