Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallspolisen varnar för ny drog

En ny drog har orsakat flera överdoser i Sundsvall den senaste tiden. Drogen ska vara en form av drogen spice och flera personer har hittats medvetslösa efter att ha rökt drogen enligt uppgifter från Mittnytt.

Polisen varnar nu för en ny drog som tros vara en form av spice med en annan kemisk sammansättning som gör den kraftfullare, enligt Mittnytt. De aktiva substanserna i drogen spice består av syntetiska cannabinoider. Drogen ska också framkalla ett cannabisliknande rus men till skillnad från cannabis, som sällan orsakar akuta tillstånd, kan syntetiska cannabinoider ge bland annat hjärtinfarkter och oregelbunden hjärtrytm.

Under tisdagen har sammanlagt fem personer påträffats under tisdagen. Samtliga tros ha rökt den nya drogen och drabbats av kraftiga kramper och kräkningar, enligt uppgifter från Mittnytt.