Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sune Sandström

Före detta biträdande länspolismästaren i Stockholm, Sune Sandström, Vällingby, har avlidit i en ålder av 72 år. Hans närmaste är hustrun Ella samt barnen Anna och Lars med familjer.

Sune växte upp i Gäddede. Efter gymnasiet i Östersund sökte han till landsfiskalsutbildningen. Sune antogs till den sista utbildningsomgången före förstatligandet, och efter polischefskurs 1965–1966 gjorde han hela sin karriär inom polisen. Han blev tidigt befordrad till polismästare i Vilhelmina, som blev plattform till en också tidig rekrytering till Rikspolisstyrelsen 1973. År 1979 utnämndes han till polisöverintendent och chef för ordningspolisen vid polismyndigheten i Stockholm.

1987 blev Sune chef för säkerhetspolisen. Hans tid där blev kort på grund av olyckliga omständigheter i samband med utredningen av mordet på Olof Palme. Efter en förnyad period på rikspolisstyrelsen återkom Sune till polismyndigheten i Stockholm som chef för polisoperativa avdelningen. Han var biträdande länspolismästare från 2000 till sin pensionsavgång 2003.

I sina olika ledande befattningar fick Sune många vänner. Även i sällskapslivet var han mycket omtyckt eftersom han alltid hade mängder av historier och episoder att förnöja sin omgivning med.

För både Ella och Sune var naturligtvis Jämtland ett kärt resmål. Båda hade sina rötter där, Ella i Åsarna och Sune i Gäddede.

I Åsarna hade de båda funnit ett gemensamt fritidsmål och Sunes vilja var att han i Åsarna skulle få sin sista viloplats.

Vi, Sunes före detta kolleger och vänner, sörjer och saknar honom, men gläds över att ha fått tillhöra hans vänkrets.

Holger Romander, Sven-Åke Hjälmroth, Gunno Gunnmo och Sture Höglund