Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sunes hund attackerades under promenaden – dog efter bett över ryggen

När hunden Linus gick på Bergsgatan på Frösön hade han inte många timmar kvar i livet.

Linus var på morgonpromenad med sin husse Sune Henriksson förra veckan då de mötte en kvinna på trottoaren.

– Kvinnan som var kring 20-årsåldern, hade två hundar med sig. De såg ut som samojeder fast något mindre, den ena var vit den andra svart, berättar Sune Henriksson husse till Linus, en bichon frisé 5 år gammal.

Utanför restaurang Hoggars på Bergsgatan inträffade det som inte fick inträffa. En av de två hundarna gick till angrepp mot Linus. I tumultet som uppstod vid attacken drogs Sune Henriksson omkull och blev en stund liggande då marken.

Linus blev biten över ryggen. Men allt gick väldigt fort. Varför hunden gick till attacken är oklart. Det hela var över på några sekunder. Alla inblandade var mer eller mindre chockade. Den unga kvinnan stannade kvar och undrade hur det gick för Sunde i fallet och för lille Linus. Sune kunde dock resa sig upp och tog farväl av den unga kvinnan med hundarna.

Båda trodde i det läget att det gått ganska bra för Linus även om Linus då lagt sig ner på trottoaren flera gånger, skadad och chockad. Men åter hemma försämrades Linus tillstånd, han kunde inte stå upp på egna ben så de blev taxi omgående till djursjukhuset för vård.

Trots en tolv timmar lång behandling på djursjukhuset dog Linus på grund av inre blödningar och chocktillstånd. Revbenen var brutna och den angripande hundens tänder hade gjort stygga hål.

– Vi har inga personuppgifter på den unga kvinnan med hundarna men vi vill hemskt gärna komma i kontakt med henne. Trots eftersökning på plats och med annonser har vi inte lyckats få kontakt med hundföraren som nog chockades även hon. Vi önskar komma till ett avslut, vi vill inte den unga flickan något illa utan bara få till ett avslut i bästa samförstånd. Inte heller hon mår nog särskilt bra efter den här händelsen, säger Ingegerd Bodevärn matte till Linus och tummar på ett foto på Linus.

Kvinna blev attackerad och biten av en hund

Åldring bröt lårbenshalsen i hundattack

Kvinna rammades av hund