Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Superrysare när Jämtland vann derbyt

Det var länge sedan sist. Men när Jämtland besegrade Sundsvall på fredagskvällen var det efter en mycket underhållande match.

– Otroligt skönt, säger Andreas Karlsson, en av Jämtlands bästa för dagen.</

Jämtland har haft det tungt mot rivalerna från Medelpad de senaste säsongerna. Inför fredagskvällens derby hade Sundsvall sju raka segrar. Sist Jämtland lyckades vinna var den 1 april – 2011.

– Jag tror inte att någon av oss tänkte på historien, säger Andreas Karlsson.

Det var Sundsvall som slog an tonen i säsongens första derby och tog ledningen med 25–18 efter fösta perioden.

I andra fullständigt exploderade Jämtland. På två och en halv minut hade hemmalaget gjort 11–2 och vänt på steken. Jämtlands recept efter den rivstarten var att öka tempot ännu mer.

– Vi satte våra skott och spelade riktigt bra försvar, säger Andreas Karlsson om perioden där Jämtland gjorde sanslösa 38 poäng.

56-42 var ställningen i halvtid. I tredje perioden kom Sundsvall ut och ställde upp ett zonförsvar som skapade problem för Jämtland.

– Vi tappade energin lite i tredje, men vi slutade aldrig tro på vad vi gjorde, säger Jämtlandscoachen Pontus Frivold.

73-73 inför sista perioden, men det visade sig att superrysaren bara hade börjat. Lagen bytte poäng mellan varandra under sista perioden. Med 1.08 kvar ledde Jämtland med 92–90, men Sundsvalls storstjärna Jakob Sigurdarson, som annars hade en tung kväll – ordnade lika med 30 sekunder kvar.

Jämtland fick sista skottet under ordinarie matchtid, men missade och fem minuters förlängning väntade. Där var det Jämtland för hela slanten.

– Vi fick de skott vi skulle ha och satte våra straffkast. Det är enklare att skjuta straffkast när man leder med fyra-fem poäng, säger Andreas Karlsson.

För hans del var det fösta segern i ett derby mot Sundsvall. 24-åringen, som var en av Jämtlands bästa spelare för dagen, njöt efter matchen.

– Det är skönt att vinna ett derby, och att vinna på det här sättet.

Njöt gjorde också Pontus Frivold, som gick segrande ur fösta mötet i ligan med sin tidigare kollega Peter Öqvist.

– Peter har lärt mig fantastiskt mycket och är en nära vän. Men jag hade ingen fördel i kväll av att jag har arbetat med honom. Det här var en härlig seger och jag tror att den här matchen var rolig för alla.