Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Superstjärnan: "Jag vill till allsvenskan – med ÖFK"

Han är superettans superstjärna. Lovordad överallt och kan när som helst bli headhuntad av någon storklubb. Inför det värjer sig Fouad Bachirou.
– Jag vill till allsvenskan, men tillsammans med Östersund, svarar fransmannen utan prut.

Annons

25-åringen från ögruppen Komorerna utanför Afrikas östkust, är i sitt livs form. Det kan tyckas underligt för en spelare som växte upp i Paris, kom med i PSG:s ungdomsakademi och som tränade med Parisklubbens proffs redan som 18-åring.

– Alla når inte Champions League. De andra var så himla bra. Jag var aldrig nära att slå mig in där, berättar Fouad Bachirou när vi sammanstrålar i hans lägenhet i centrala Östersund.

I stället blev det Skottland för parisaren som 20-åring. Fast italienska Siena hade så när gett honom kontrakt.

– Coachen ville, men inte presidenten. Då var jag riktigt besviken.

Som invandrad afrikan till Frankrike och tillhörande en stor familj (tre bröder och två systrar), kunde Fouad bara göra en sak: Kämpa på.

– Den parollen gällde under min uppväxt och även i skotska andraligan. Efter en motgång gällde att skaka av sig förtreten och börja om.

ÖFK:s andretränare Billy Read värvade honom till Sverige.

– Jag stortrivs i Östersund. Här är kallt. Östersunds Prästgata är inte precis som Champs Elysees, men fotbollsmässigt är det toppen.

Sin utveckling spikrakt uppåt som defensiv mittfältare, tackar han Graham Potter för. Och gruppen spelare, som svetsas samman genom mer än fotbollen.

– Jag gillar vår spelfilosofi. I grunden handlar den om en attraktiv och offensiv fotboll med många dimensioner.

När epitetet superettans särklassige spelare kommer på tal, viker Fouad Bachirou ner blicken. Han är inte den som slår sig för bröstet.

– Visst njuter jag av att det går bra. Men bäst i superettan, nej jag vet inte, säger han ödmjukt.

Vi träffas två dagar efter 1-1-matchen mot Jönköping. I lördags var han åter igen bäst på plan, men sjukdom satte ner hans kapacitet.

– Jag var sjuk. Hade både feber och en kraftig förkylning i kroppen.

Han trotsade infektionen och var ändå outstanding.

En insats med dubbla bottnar – han inser det dumdristiga i att spela utan att vara frisk.

Nu väntar Utsikten i Göteborg och Bachirous hälsostatus är återställd.

– Jag vill till allsvenskan, men tillsammans med Östersund, svarar fransmannen på frågan om hur han gör vid eventuella värvningsförsök. Dessutom sträcker sig mitt kontrakt i 1,5 år till.

Några flyttplaner finns alltså inte, så var även det sagt.

Se också: Fakta inför Utsikten–ÖFK

Direktrapportering: Följ Utsikten–ÖFK här

Mer om ÖFK:

Nu finns en klack som växer så det knakar

Fotbollspuls reder ut rollerna i ÖFK