Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Supertalangen Burmansson, 15, avslutade världscupsäsongen med en sjätteplats

Totalsegern i slopestylecupen hade hon redan säkrat sedan drygt två veckor tillbaka.
Under fredagen avslutade supertalangen Jennie-Lee Burmansson sin första världscupsäsong med att bli sexa i italienska Seiser Alm.

Burmansson har tagit världscupen i slopestyle med storm och säkrade totalsegern redan den 3 mars i schweiziska Silvaplana när försprånget ner till tvåan Johanne Killi från Norge blev ointagligt.

Under fredagen avgjordes den sista VC-tävlingen för säsongen och 15-åringen från Sälen slutade sexa. Amerikanskan Caroline Claire vann före Storbritanniens Isabel Atkin och Kanadas Yuki Tsubota.

Totalt har det blivit en förstaplats, två andraplatser, två tredjeplatser, en sjätteplats och en niondeplats för Burmansson i vinter.

Jennie-Lee Burmanssons nya succé – 15 år och totalsegrare i världscupen i slopestyle

Även på herrsidan blev det en sjätteplats i form av Oscar Wester. Han slutar därmed på tredje plats i slopestylecupen. USA:s Nicholas Goepper vann tävlingen före cupsegraren Andri Ragetti från Schweiz och Storbritanniens James Woods.