Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supporterstöd hjälpte inte Alsen

Den historiska division 3-premiären för Alsen slutade med 0–2 i baken mot Timrå.
– Många spelare var tagna av stundens allvar. Det var krampaktigt, sa tränaren Leif Aronsson.

Annons

Ett 20-tal supportrar hade följt med Alsen i spelarbussen till Norrporten Arena i Sundsvall. De fick se en match som präglades av ett nervöst Alsen och ett spelförande Timrå.

ungt och bra lag. Men våra spelare var nervösa. Ingen vågade ta löpningar, vi kom inte rätt i positionerna, sa Aronsson, som efter paus ändrade från 4–5–1 till 4–4–2.

– Vi gjorde en del förändringar och ryckte upp oss i andra halvlek. Det blev blev längre bollar och vi tryckte på med mer folk.

Det öppnade också upp för Timrå, som var nära att göra 3–0. Närmast mål för Alsen var Per Persson, som fick ett friläge vid läget 0–1, men skottet gick utanför.

Det var två unga lag som möttes. Timrå har, precis som Alsen en hel del 91- och 92:or i laget. Den äldste i Timrå i går var faktiskt inte mer än 25 år.

var Leif Aronsson inte särskilt deppad.

– Skönt att ha premiären avklarad. Vi får ta det här som ett läroår, vara positiva och stötta varandra.

Något som Alsenledningen kanske lärde sig i går var att 4–4–2 kan vara modellen i år.

– Vi började med 4–2–3–1, men det fungerade inte. Jon (Persson) är en av våra balansspelare, men han orkade inte än göra de löpningar som behövs. När vi gick över till 4–4–2 kändes det bättre. Då blir det mer av forwardsspel för Jon, som är stor och kan hålla ifrån sig motståndarna.

går var annars unga duon Jimmy Hernerud och Markus Gunman.

Nu tar Leif Aronsson och kompani nya tag till hemmapremiären på lördag på Jämtkraft Arena mot Kubikenborg. Då lär det vara betydligt fler än 20 Alsensupportrar på plats ...

1–0 (14) Martin Vestin, 2–0 (49) Henrik Huhta.

Domare: Henrik Nyström, Sundsvall.

Mer läsning

Annons