Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sur start för Pärson

Lindsey Vonn säkrade världscuptiteln efter ett starkt segeråk i störtloppet.
– Det är fantastiskt och jag är jättenöjd. En bra dag, säger hon.
Anja Pärson var däremot långt ifrån nöjd.

Den 24-åriga amerikanskan fick redan i fjol höja kristallkulan efter att hon tagit hem den totala världscupen. I går förmiddags försvarade hon sin titel när hon dundrade nedför backen i Åre. Det var ett imponerande åk och hon var 40 hundradelar före Maria Riesch, Tyskland, på andraplats. Sedan var marginalen ännu större till trean Renate Götschl, Österrike, – 1,26.

– Jag gillar det här störtloppet och det var kul att åka, jag attackerade bra, säger Vonn som inte bara försvarade den totala cupen utan även störtloppscupen:

– Det betyder mycket för mig. Det är något som jag jobbat hårt för.

För svensk del blev dagen inte så lysande. Den enda som kom till start var Anja Pärson som hade ett VM-guld från Årebacken att försvara. Hon inledde också bra och var snabbast till den första mellantiden. Men sedan i Stövelbranten tappade hon linjen, kom långt ut och hundradelarna tickade iväg.

– Jag gjorde totalt tvärtom mot vad jag skulle göra och jag fick åka i uppförsbacke i 60–70 meter och det går ju inte när man åker utför. Stöveln är svårt och i dag gick det inte, säger Anja Pärson.

Pärson slutade på 16:e plats 2,38 efter Vonn.

– Även om man tycker om att åka skidor blir man ibland jävligt less. Men formen är där och det är bara att försöka vara positiv och jobba vidare, säger Pärson som nu blev utan poäng:

– Det blir svårt att försvara tredjeplatsen i cupen, konstaterade hon.