Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Surfbukten öppnar inför sommaren

I år drar Surfbukten i gång igen. De vill vara en mötesplats likt Vinterstaden, fast på sommaren.

Annons

Himlen öppnar sig och Simon Jaktlund springer mot partytältet de satt upp som hastigast.

– Att försöka driva surfkultur i Jämtland är som skidåkning på Barbados, skrattar han.

För fjärde sommaren driver han Surfbukten på Frösön. Där finns möjligheter gratis landaktiviteter som att hoppa studsmatta, prova på longboard och gå på lina. Framför allt är det kanske wakeboard-åkningen på Storsjön som lockar.

En av stammisarna är 13-årige Oskar Åslund som precis köpt en wakeboard inför säsongen. Förra året lärde han sig att åka här i Surfbukten.

– Det är det enda stället som man kan göra något kul på sommaren i Östersund, det är ju mer ett vinterställe, säger han.

Simon Jaktlunds vision är att Surfbukten ska vara sommarhalvårets version av Vinterstaden i Badhusparken. Men än är projektet bara i startgroparna. Simon Jaktlund säger att han behöver en hel bilaga för att berätta om alla hans visioner och drömmar för stället.

– Vi är långt i från framme, jag är övertygad om att det är viktigt och bra för staden, säger han.

Förra året blev volleybollplanen ett av tillskotten till mötesplatsen. Då handskottades 104 ton sand av frivilliga som fått nys om det hela via ett Facebook-event. Simon Jaktlund är glad över det är många som är engagerade. Han berättar att några stamkunder nyligen bad om att få bygga ett skötbord i rastafärger. Det visar sig att det är den allra senaste uppdateringen.

– Nu har du ett nytt skötbord Simon, hojtar någon från en barack.

Vad som blir nästa konkreta steg tycker Simon Jaktlund är svårt att säga.

– Nu gäller det bara att maxa sommaren och se till att alla älskar stället. Lycka, glädje och full fart är det som gäller, säger han.

Full fart lär det bli redan under öppningskvällen. Närmare 200 personer har redan anmält sig till första tillfället av gratis yoga.

– Det går aldrig att vara för många här, säger Simon Jaktlund och gör en gest mot gräsmattan.