Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Surfplattepedagogik kan ge pris

Förskolläraren Monica Niemi har länge arbetat för att göra surfplattan till ett smart pedagogiskt verktyg i skolan. Nu har hon nominerats till ett pris för sina insatser.

Annons

Det blir allt vanligare att skolor använder surfplattor som en del av sin ordinarie undervisning och en av de som har gått i bräschen för det är förskolläraren Maria Niemi.

Redan innan lärplattorna, som de också kallas, introducerades i skolmiljön var hon engagerad i utvecklingen av it-stödd pedagogik. Sedan dess har hon bloggat, hållit föreläsningar och även skrivit en bok i frågan.

Det pris hon har nominerats till heter Guldäpplet och instiftades av Föreningen datorn i utbildningen just för att premiera insatser av den sort som Monica stått för.

– Det känns ärofyllt, verkligen. Jag hade trott att jag skulle gallras bort ganska fort bland de nominerade men jag står fortfarande kvar på listan, säger Monica Niemi inför prisutdelningen, som kommer att äga rum på Solforum 27 oktober och där juryn då har bestämt sig för vem som ska få priset.

Själv upplever hon att lärplattan har förändrat hela hennes roll som lärare och att det är något hon kommer att ta med sig nu när hon lämnat förskolan för att jobba i förskoleklass i fortsättningen.

– Lärplattan är ett sätt att närma sig förskolebarnen och göra undervisningen lustfylld. Kanske särskilt när det gäller språkträning. Det ska bli spännande att se att se vad som går att ta med sig till en förskoleklass, säger hon.