Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Susanne Alfvengren spelade i Lit

På söndagskvällen stod Susanne Alfvengren på scenen i Lit när Inlandsbanefestivalen gjorde ett stopp i byn.

Hon slog igenom i början av 1980-talet och 1987 hade hon en stor hit med låten "Som stormen river öppet hav", som var en duett med Mikael Rickfors, och sedan dess har hon haft flera uppmärksammade låtar. Nu är hon en av landets mest kända vissångerskor och 2009 deltog hon i melodifestivalen med "Du är älskad där du går". I år gör hon några spelningar med den ambulerande Inlandsbanefestivalen, som stannade i Lit på söndagen.

Johan Piribauer spelade också några låtar i Kyrksalen. För några år sedan utnämndes han till "svenska proggens förnyare nummer 1" av tidskriften Fokus och det var han som tog initiativ till festivalen på 1990-talet. Då var det en protestaktion mot att Inlandsbanan var nedläggningshotad, 2007 återupptogs festivalen och Piribauer är fortfarande festivalgeneral.

Publiken i Lit fick också se och höra Adam Nordin, fiolspelare från Nordnorge, samt Ducks Can Groove (Lit) och Table Of Nations (Östersund).

Henrik Perälä är lokal arrangör i Lit och han är nöjd med årets upplaga av festivalen, som stannade i Lit för andra gången.

– Det är jätteroligt att få hit musiker med sådan bredd.

Publiken hittade till festivalen i högre grad än ifjol, det var i det närmaste fullsatt i Kyrksalen.

– Det var 60 stolar framställda från början och sedan har vi fyllt på med 15 till. Det är definitivt fler än förra året, säger Henrik Perälä.