Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Susanne Gunnarsson codriver i Roratelsvängen

43 förare kommer till start när vintersäsongen i helgen avslutas för de flesta av länets rallyförare. Och som vanligt är det Roratelsvängen på Östersunds Motorstadion som sätter punkt på vinters tävlingar.

Mest uppseendeväckande är kanske konstellationen i bilen med nummer 52. Här sitter tidigare olympiske mästarinnan i kanot, Susanne Gunnarsson från Funäsdalen, med som codriver.

Den som bjuder på åkturen är Mikael Ericsson, Offerdals MK. Mikael, som tillsammans med Magnus Strömberg, MK Nordjämten, får ta sig an rollen som favorit till totalsegern.

– Man får väl se hur det blir när man spänner på sig hjälmen. Det var ju ett tag sedan man tävlade och i helgen finns det knappast något utrymme för några misstag och samtidigt att åka vägvinnande.

– Tanken är att jag dessutom ska lägga om min körstil lite och åka lite mer på understyrning in i kurvorna, säger Mikael som i alla fall hoppas han ska kunna utmana Strömberg om segern.

Bakom favoritduon kan säkert Michael Söderholm, Krokoms MK, och Lennart Gälliner, Jämtlands MK, vara med och utmana om segern.

Favorit till segern i 2WD-klassen ser på förhand ut att kunna bli Bosse Hemmingsson, Offerdals MK. Men  Markus Hellby, Krokoms MK, hoppas säkert på att kunna utmana. (zport.se)