Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Suverän Sandell fick motorstopp före finalen

Det som inte fick hända – det hände ändå.
Efter strålande körning av hemmahoppet Patrik Sandell i både försöksheat och semifinal havererade bilen före finalen i RallyX On Ice på Åresjön.
Sandell blev kvar i tältdepån när de andra förarna gjorde upp om segern.

– Tyvärr, suckade Patrik Sandell besviket. Efter semifinalen skar generatorn, vilket egentligen aldrig händer, och det gick inte att hinna få ordning på bilen.

Ute på isen var det dramatik. På fem av de sex startplatserna stod bilar och brummade. Bakom den sjätte stod norske förstareserven Thomas Holmen. Förutom att hans bil också brummade var Holmen själv arg som ett bi.

Enligt reglerna hade nämligen Patrik Sandell bara två minuter på sig att komma till start, annars skulle platsen gå till reserven Holmen. Men tiden tickade iväg betydligt längre än så, och norrmannen blev riktigt ilsken.

– Ja, arrangörerna var snälla med mig. Det blev nog 10 jämtländska minuter till slut, sa Patrik Sandell med ett leende.

Sandell som alltså övertygat i försöksheaten och såg ut att ha riktigt goda chanser att ta hem första segern i isserien. Något som naturligtvis varit pricken över i:et även arrangörs- och publikmässigt. Patrik Sandell bor nämligen i Åre under vinterhalvåret.

Nu blev det alltså en finalkörning utan Årebon.

Dramatiskt blev det ändå eftersom alla de tre förare som låg bäst till för att ta hem mästerskapet, även tog sig till sista finalen.

Efter en kollision mellan Kevin Eriksson och Alexander Westlund togs finalen i Åre hem av Thomas Bryntesson. Därmed vann Bryntesson de två sista deltävlingarna eftersom han även vann i Trysil i Norge.

Men totalsegrare i rallycrosserien på is blev till slut Kevin Eriksson, Nynäshamn, som slutade tvåa i Åre.

En ganska stor publik hade letat sig ner till isen vid Holiday Club för att följa eftermiddagstävlingen i ett solstrålande vårvinterväder.

Läs mer:

Nu görs sista förberedelserna inför fredagens rallycrosstävlingar på Åresjön

Rallyfinal på Åresjön – Sandell jagar seger på hemmaplan

Patrik Sandell tvåa i Trysil: "Nu känns det som hemma"

Efter oturen i Sälen – nytt försök för Patrik Sandell i Åre att ta hem serien

Patrik Sandell om flytten till USA, sonen och det hårda jobbet: "Jag älskar det här livet"

Följ med Patrik Sandell bakom ratten – om du törs!