Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svag första halvlek gick inte reparera

Inga träd tillåts växa till himlen och nu är ÖFK nere på jorden igen. Förlust hemma mot Ängelholm 1-2, (0-2) efter grus i maskineriet i första halvlek innebar att en lång förlustfri trend bröts.

Annons

– Vi fick matchen dit vi ville i första halvlek, konstaterade Ängelholms tränare Joakim Persson, nöjt efteråt.

Rent praktiskt innebar det att skåningarna täppte till bakåt och kontrade framgångsrikt. Inte minst 0-2–målet var en delikatess där Othman El Kabir sköt på volley, otagbart för Aly Keita.

– Det gick för långsamt för oss. Passningsspelet fungerade inte. Varför vet jag inte, men utan fart på bollen kunde vi inte rulla upp dem, konstaterade ÖFK:s mittfältsstrateg Ammar Ahmed.

Annars var det just Ahmed som hade chans att ge den här matchen ett annat perspektiv. Redan i åttonde minuten sköt han över i väldigt bra läge. Publiken hade nog räknat in ledningsmålet redan.

– Jag fick för mycket fot under bollen och då gick skottet högt över, fortsatte han.

Sen jämnades spelet ut och gästerna fick göra både 0-1 och 0-2 innan paus.

Det här fick ÖFK–ledningen att ta till djärva grepp. Bobo Sollander gjorde entré direkt i andra halvlek och som murbräcka längst fram passade han också fram till Seon Min Moons reducering.

Den kom redan i 51:a minuten – en perfekt inledning för ÖFK. Fast längre ville det sig inte, trots en intensiv press, bra spel och god lagmoral.

– Jag är stolt över spelarnas inställning och sättet som vi genomför andra halvlek. Samtidigt gratulerar jag Ängelholm till en fint genomförd match, summerade ÖFK–tränaren Graham Potter.

Fast i första halvlek gick det alltså grus i maskineriet, vilket till sist innebar att ÖFK:s förlustfria trend stannade vid nio matcher i rad.

Aly Keita var ny i målet och spelade utmärkt. Han stod för ett flertal vassa räddningar och hade definitivt ingen skuld i nederlaget.