Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svagt kulturintresse vid kommunens samrådsmöten

Härjedalingarna verkar vara måttligt intresserade inför den nya kultur- och fritidsplan som ska tas antas. På de samrådsträffar som hittills genomförts har endast ett fåtal personer tagit chansen att tycka till.

Totalt har kommunen planerat fyra träffar ute i byarna varav tre möten har ägt rum. Det första mötet ägde rum i Sveg under tisdagskvällen där elva personer bänkade sig. Kvällen efter var det dags för Ytterhogdal där ingen var intresserad och kulturchefen Patrik Byström var ensam tillsammans med vaktmästaren på Folkets Hus i byn.

Lite bättre var det under torsdagskvällen i Hede där den nya kommunala kultur- och fritidsplan lockade åtminstone sju personer. Det sista planerade mötet sker i Funäsdalen på tisdag.

– Naturligtvis är det synd att det inte kommer mer folk som tar chansen att tycka till, allas åsikt är viktig när vi ska ta fram den kommande planen, säger Patrik Byström.

Orsaken till ointresset har han inget svar på.

– Vi har annonserat, lagt upp information på kommunens hemsida och även satt upp affischer ute i byarna. Det verkar märkligt om inte informationen gått fram, säger Patrik Byström.

Är det lämpligt att lägga de här mötena under påsklovveckan?

– Jag vet inte om det har någon betydelse, att det blev just den här veckan var ett önskemål från Länskulturen som hade företrädare med vid mötet i Sveg.

Under 2014 kommer både en ny regional kulturplan och en ny kommunal kultur- och fritidsplan att tas fram. Därför bjöd kommunen in till lokala samråd om kulturen i Härjedalen. Kulturen berör oss alla, menar Patrik Byström.