Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svagt skytte av svenskarna i mixedstafetten när laget slutade sexa

Ett skytte som inte riktigt höll.
Sverige slutade efter många missar och långa stunder på skjutvallen, på en sjätteplats i mixedstafetten i Kontiolahti på lördagen.

I lördagens mixed stafett hade Sverige det genomgående tufft med skyttet, där de blandade och gav.

Inledde loppet gjorde Linn Persson, och efter en tung inledning där hon bommat en i liggande och en i stående, lämnade hon över till Hanna Öberg på en elfteplats.

Så mycket bättre gick det inte för Öberg i skyttet, där hon i första skyttet hade två bom och dessutom bommade alla reservskott och en bom i stående. Men skidåkningen såg fin ut för Öberg, och hade hämtat upp från en 15:e plats som hon inledningsvis hade efter det första tunga skyttet, till en 10:e plats.

När Öberg sedan lämnade över till Jesper Nelin som skulle åka den tredje sträckan, hade Öberg hämtat in ytterligare två placeringar, och bytte på en åttonde plats.

För Jesper Nelin flöt sedan det mesta. I det liggande skyttet missar han ett skott, men sätter sedan reservskottet, och i det stående skjuter Nelin fullt. Trots det, och lika fin skidåkning som Hanna Öberg, är avståndet till tätklungan med de fyra första väldigt stort.

Nelin åker in på en femteplats och lämnar över till Sebastian Samuelsson, som får ta upp kampen om topplaceringarna. Och redan efter 1,8 km har Samuelsson hämtat ikapp nästan sju sekunder till täten, där chanserna fortfarande är stora att komma än närmre.

Ett supersnabbt skytte från samtliga i tätklungan gör att Samuelsson dock får det svårt att komma ikapp. I skyttet åker han dessutom på två bom, något som framkallar reservskytte och inte bara ökar avståndet till tätklungan som nu är uppe på över en minut, utan Samuelsson halkar dessutom ned på en sjundeplats.

Samuelsson bommade även i det stående skyttet, men Samuelsson lyckades hämta en placering, och Sverige slutade på en sjätteplats.