Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svanbergs comeback lyfte ÖFK i andra halvlek

Vi glömmer starten och slutresultat­et.
I stället tar vi med oss andra halvlek mot Sollefteå och inte minst detta:
Jonas Svanberg är tillbaka i ÖFK.

Ghassan Talozi sammanfattade första halvlek ganska bra redan efter 15 minuter. Skåningen slog först bort sin andra hörna för matchen och sänkte sedan hörnflaggan med en karatespark.

Det var frustrerat, osynkat och framförallt 0–2 mot nyblivna division 2-laget Sollefteå.

– Det var väl inte katastrof, men inte så långt därifrån heller. Vi hade ingen energi över huvud taget, sa ÖFK:s assisterande tränare Niklas Dahlström.

agerade som om de tvingats spela en b-lagsmatch. Den inställningen kan man inte ha, även om vi inte hade ordinarie lag i dag. Vi tog ett rejält snack om det i paus, förklarade tränarkollegan Kalle Björklund.

Sedan gick det bättre.

Jonas Svanberg, Björn Carlsson, Lars Oscarsson och Andreas Sipuri byttes in och lyfte ÖFK till en klart godkänd andra halvlek, där bara stolpen, ribban och före detta ÖFK-keepern Kristoffer Block räddade segern åt Sollefteå.

Carlsson testade virket med en tung högerslägga, Svanberg träffade ribban med en sträckt vänstervrist och Daniel Andersson nickade in 1–2 via både ribban och stolpen efter 53 minuter.

– Alla började hjälpa varandra. Egentligen höjde sig hela gruppen, men det var jätteroligt att se Andreas Sipuris inhopp. Han kommer mer och mer, sa Niklas Dahlström.

med om. Vänstermittfältaren från Edsbyn har en smidighet som tillför ÖFK:s kantspel ytterligare en dimension. Detsamma gäller bollsäkre Swansea-lånet James Burgin, som nu gjorde en klart godkänd insats både som vänster- och högerback.

Men det största glädjeämnet i träningsmatchen var förstås att Jonas Svanberg klev direkt in i laget efter fem veckors skadeuppehåll.

Spelsinne, pondus och tyngd – ”Rune” stod att känna igen.

– Det kändes riktigt hyfsat, bortsett från att jag saknar matchtempo, sa Jonas som haft problem med ett vätskefyllt knä hela försäsongen.

– Det räcker med en smäll mot knät, sen kan det vara kört. Men nu är det bara pyttelite vätska kvar och dessutom spelar jag med ett vadderat knäskydd, så det borde kunna hålla.

– Om jag får bestämma så. Det är därifrån jag kan göra medspelarna bättre, sa Jonas Svanberg.

Mål, ÖFK: 1–2 (53) Daniel Andersson

Så spelade ÖFK: Fredrik Andersson – James Burgin, Viktor Roos, Kristoffer Fryklund, Anton Landgren (45) – Pontus Englund (49), Petter Skogen (45) – Daniel Westerlund, Emil Kvarnlöf (45), Ghassan Talozi – Daniel Andersson

Ersättare: Jonas Svanberg (45), Andreas Sipuri (45), Lars Oscarsson (45), Björn Carlsson (49).