Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svanstedt kan vinna Olympiatravet igen

I fjol vann Åke Svanstedt Olympiatravet med Torvald Palema. Efter lördag­ens uppvisning i det tredje försöket kan det bli en ny seger i finalen om två veckor.

– Håller Torvald den här formen har han bra chans där också, sa Svanstedt.

Åke Svanstedt har vunnit Olympiatravet fyra gånger på de sex senaste åren; tre med Gidde Palema och en med Torvald Palema. I fjol blev det även en trippel till stallet med Adams Hall på andra- och Finders Keepers på tredjeplats.

– Jag har lyckats väldigt bra just i Olympiatravet men jag har haft bra hästar också, sa Svanstedt som bjöd Torvald Palema ett perfekt lopp.

invändigt i början från sitt bakspår, på första långsidan kom han ut i andraspår och upp i rygg på favoriten Commander Crowe som låg utvändigt ledaren.

– Jag satt och funderade ett tag hur jag skulle göra, trodde först att Lutfi (Kolgjini) skulle släppa ledningen med Garland Kronos men det gjorde han inte vilket blev perfekt för mig. Dessutom var det hårt tempo hela vägen och det passade oss fint.

kurvan fick Torvald Palema anfallsorder och på bara ett par steg passerade han Commander Crowe och Johnny Takter.

Dig For Dollars spurtade bra som tvåa och är redan klar för final. Därmed lutar det åt att Svanstedt även får med Adams Hall i finalen eftersom Åbytravet har fyra wild cards att dela ut. Adams Hall spurtade vasst som trea efter att ha legat sist.

har haft ett par mycket turbulenta månader och i onsdags blev han dessutom delgiven misstanke om brott som misstänkt om anstiftan eller medhjälp till djurplågeri alternativt brott mot djurskyddslagen.

Svanstedt tillbakavisar alla anklagelser och hans advokat Leif Silbersky utgår från att åklagaren kommer att lägga ner förundersökningen mot Axevallatränaren.

Själv vill han inte kommentera anklagelserna men säger:

– Man är ju inte normal om man inte påverkas av det här. Men det känns lite lättare när hästarna går bra.

kallblodkungen Järvsöfaks blev besegrad på Sundbyholmstravet. Han galopperade som slagen på upploppet när norske Åsajerven, körd av Tor Wollebaek, visslade förbi.

Jan-Olov Persson körde ett perfekt lopp med Järvsöfaks men han hade ingen bra dag och var besegrad när galoppen kom 150 meter från mål.

Persson kunde dock glädja sig något åt vinnaren som är en son till ”Faksen”. (TT)