Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar direkt: Svekfull populism

Att villkorslöst tanka in skattepengar i ett företag som i åratal gått med förlust är inget politiskt hjältedåd. Det räddar inte jobben i Sverige på lång sikt. Jag tycker att människorna i Trollhättan och i hela Sverige är värda mer än Berit Andnors bedrägliga populism. De är värda äkta trygghet.

Annons

Att upprätthålla falska förhoppningar tycks annars vara en klassisk, socialdemokratisk ”stoppa-huvet-i- sanden-strategi”. Enligt min mening är det inte ansvarsfull politik eller ansvarsfull ekonomisk hushållning. Detta förhållningssätt förblir också anledningen till att de rödgröna inte kommer att kunna konkurrera med Alliansen i fråga om jobben eller näringspolitiken.

Saab måste med egen maskin åstadkomma en trovärdig affärsplan till förändring, för att sedan kunna få kraftfull hjälp från staten att genomföra den. Staten är inte bäst på att driva företag, men byggd för att ta hand om skola, vård och omsorg. Det är att prioritera rätt, annars räcker inte resurserna till detta ändamål.

Regeringens ansvar är inte för varumärket Saab, utan för människor som jobbar i företaget att få den hjälp och det stöd de behöver i en svår situation. Och de behöver mer än en fortsatt anställning i ett fortsatt konkursmässigt företag. De behöver riktiga framtidsutsikter.

Jag håller med: Näringsministern och GM måste arbeta för en konstruktiv lösning för jobben och framtiden. Men jag delar inte uppfattningen att planlösa statliga pengar per automatik löser fordonsindustrins svåra kris, i alla fall inte på längre sikt än ett par år.

Av Berit Andnors förutsägbara och tröttsamma retorik att döma, saknas både vilja och förmåga att se bortom nästa val. Sådan politisk kortsynthet är källan till det största sveket.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel