Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar: Har inte även transvestiter rätt att uttrycka sig?

Den 5 maj publicerade Åsikter en insändare från Jonas Dahlgren med rubriken "Jag vill inte betala för radioprogram som handlar om transvestiter". I insändaren kritiserade Dahlgren Sveriges radio för att de sänt ett program från Transvestitfestivalen i Båstad och bland annat pratat om underkläder. Nedan ett svar från signaturen Regnbågen.

 För att en folkgrupp - om man nu ska skilja transor från resten av samhället på det viset som du verkar vilja - är en minioritet, har de då ingen rätt att synas och uttrycka sig som de vill? Hur stor möda kan det kosta från din sida att byta radiokanal? Gillar man inte sport - lyssna inte på sport. Gillar man inte Riks Morronzoo - lyssna inte på Riks Morronzoo. Enkelt, eller hur? Du syftar på att ett program om transvestiter bara är av intresse för transvestiter. Det är väl de som inte är transvestiter som behöver veta mer för att förstå, inte de som redan är det? Följer du med och viftar med flaggor på Gay Pride-festivalen i sommar, eller?

Regnbågen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel