Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svart bil är polisens hetaste spår

Polisens utredning av villastölder står och stampar, hittills har inga misstänkta gripits. Men inbrotten fortsätter. En svart bil och fotspår från helgens villainbrott i Järpen är de hetaste spåren just nu.

För en vecka sedan gick polisen ut med uppgifter om att det är en liga som är på stöldrajd i länet. Det senaste inbrottet skedde under helgen i en villa i Järpen.

– Vi har samlat in spår som vi skickat på analys till Umeå. Skospår, både ute och inne, säger Per Thelin, förundersökningsledare vid polisen i Östersund.

Han tror att det är samma liga som besökt Järpen, eftersom mönstret liknar tidigare inbrott. De tog bara med sig guld, silver och smycken.

För att komma vidare i utredningen behöver polisen hjälp från allmänheten. I fredags skickades en efterlysning ut om att de vill få in iakttagelser om en svart VW Polo, med litauisk registrering.

– Den är ett hett spår. Samma bil har synts till i bland annat Sveg, Mörsil och Östersund. Den är intressant på så sätt att den varit på flera platser och när polisen kommer försvinner den.

Men hittills har det inte kommit några tips som har lett till att några misstänkta har gripits.

– Drömmen vore att någon ringer till oss när någon gör ett inbrott. Det är drömscenariot. Det är som vi har sagt tidigare, vi behöver extra hjälp.

Folk hör av sig.

– Ja det gör de, vi får in många tips. Mest om misstänkta bilar som har setts i olika områden.

Att inbrotten är utspridda över ett så stort geografiskt område ställer till problem.

– Jämtland är stort, skulle vi få indikationer om att det pågår i ett område vore det mer lättarbetat.

Polisens kartläggning av "villaligan"

Här är polisens lista på villainbrotten