Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt för sjuksköterskor att få ut semesterledighet

Många sjuksköterskor har svårt att få ut sin berättigade semesterledighet. Lars-Erik Olofsson (KD) kräver besked om hur den situationen ska hanteras.

Annons

I en interpellation till den politiska ledningen i landstinget skriver han att vårdpersonal ställde upp med övertidstimmar och dubbelpass för att lösa problemet med vikariebristen under sommaren. Många tackade också ja till att mot ersättning flytta semestern utanför semesterperioden.

Lars-Erik Olofsson skriver att semesterskulden uppgår till 300 veckor och att en majoritet av Vårdförbundets medlemmar ännu inte fått ut sin berättigade semesterledighet och nu vill han ha besked av den politiska landstingsledningen hur det här ska hanteras.

"Vi har inte råd med missnöjda medarbetare i vården och bör därtill statuera goda exempel inför kommande semesterperioder", skriver han in sin interpellation. Den ska besvaras när ledamöterna i nyvalda fullmäktige samlas för första gången 25 november.