Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt ta nytt skolförslag på allvar

På de år jag haft barn i skolan har minst tre skolutredningar satts i gång. Dessa har ibland pekat ut skolor för nedläggningar och/eller ändringar, medan det ibland funnits flera alternativ.

Hittills har allt dragits tillbaka på grund av en blandning av dåligt beslutsunderlag, partier som vill tjäna politiska poäng samt inte minst ett genuint föräldramotstånd.

När det nu är dags igen är det mycket svårt att ta det liggande förslaget på allvar eftersom det väl är det fjärde–femte bästa förslaget, om man utgår från att det första förslaget som lades var det bästa.

Varför vill man nu göra det som sannolikt är ett mycket dåligt förslag? Jag kan inte låta bli att tro att man hoppas att föräldrarna gett upp och inte orkar kämpa längre, och att det ska gå att trycka igenom någon ändring.

Jag är mycket kritisk till den vansinniga iden som gäller Ängsmogården. Förra året rymdes både Opes barn och alla nuvarande Ängsmoelever på Ängsmogården. Nu ska man plötsligt flytta alla äldre barn till Torvallaskolan, vilket betyder att man inte utnyttjar Ängsmogårdens lokaler mer än man gör nu.

Vettigt? Knappast! Desperat? Jodå!

Ängsmon har tidigare haft betydligt fler elever än vad det nu skulle bli om Ope måste läggas ner, så varför flytta elever? Den frågan skulle jag vilja har svar på.

Vi är många föräldrar som kommer att fajtas med näbbar och klor mot det liggande förslaget. Låt Ängsmon vara den F–9 skola det är i dag!

Arg förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel