Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svealand eller Norrland för länets damtrio?

Division 1 norra Svealand eller division 1 Norrland?

Det är frågan för ÖDFF, K/D och Ope inför nästa års dametta.

Annons

Inom kort kommer förslag på utseendet för damernas olika division 1-serier. Från Jämtlands del är frågan ytterst spännande.

ÖDFF och K/D spelade i år i norra Svealand och en del tyder på att det blir så även nästa år. I så fall lär också Ope hamna i den serien.

Robert Wassdahl på J/H:s Fotbollförbund berättar:

– Vi måste först avvakta kvalet till elitettan. Bollstanäs vann första matchen mot Assi med 4–2 och om Bollstanär vinner totalt innebär det att Assi blir kvar i den norra serien. Då fattas det två lag. De lär gå till Medelpad (Selånger och Sundsvall).

Wassdahl tror att Svenska Fotbollförbundet föredrar på att hålla ihop klubbar länsvis. I så fall skulle det fattas tre lag i norra Svealand. Precis det antal som Jämtland har i dag.

ÖDFF hoppas kunna vara kvar i norra Svealandsserien.

– Vi har inte tagit ställning till frågan, men jag utgår för att vi spelar i samma serie som i år, säger ordförande Hans-Olof Johansson.

Är det ekonomiskt bättre att vara kvar där?

– Nä, det spelar ingen roll. Det är samma kostnader. Däremot är logistiken bättre i Svealand eftersom det går att flyga till de flesta bortalag.

Även K/D hoppas på en favorit i repris.

– Vi har lärt oss Svealandsserien vad gäller lag och allt annat. Om vi skulle hamna i Norrland måste vi börja om från början, hitta matställen och sånt, säger Tommy Martinsson, som fortsätter som tränare ytterligare en säsong.